Aantal ongevallen met Kusttram vorig jaar gedaald

Het aantal ongevallen met de Kusttram is vorig jaar met bijna één vijfde gedaald. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). Zowel het aantal ongevallen met licht- als met zwaargewonden ging erop achteruit. Ook het aantal dodelijke slachtoffers daalde aanzienlijk.
BELGA/VERGULT

Ten opzichte van 2012 waren er 17% minder ongevallen. In 2012 was er al een daling met 22%. Het aantal lichtgewonden werd teruggebracht van 154 naar 56 en het aantal zwaargewonden van 30 naar 7. Er vielen de afgelopen 2 jaar ook minder dodelijke slachtoffers te betreuren.

"De veiligheid van de Kusttram is er de voorbije 2 jaar flink op vooruitgegaan. Er zijn dan ook tal van maatregelen genomen in infrastructuurwerken, in verkeerslichtenbeïnvloeding, in signalisatie en in het rijden van de Kusttram in de eigen trambedding. Verder wordt er gefocust op een degelijke opleiding en opvolging van het personeel en op het sensibiliseren van de weggebruikers. Daarnaast zijn er ook verschillende werkgroepen rond veiligheid van de kusttram", zegt Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Crevits bezocht vandaag een vernieuwde tramdoortocht in Blankenberge. Het Vlaams Gewest investeerde 13 miljoen euro om de doortocht toegankelijker en minder gevaarlijk te maken. Daardoor zal de tram er niet alleen veiliger, maar ook stipter en vlotter moeten rijden. Vervoersmaatschappij De Lijn maakte ook bekend dat er 62 nieuwe kusttrams zullen komen, die beter zullen afgestemd zijn op de drukte van toeristen met bagage. De huidige trams krijgen een opknapbeurt.