Art Cologne werkt samen met Art Brussels

Directeur Daniel Hug van de kunstbeurs Art Cologne in Keulen wil de Keulense Kunstmesse van 10 tot 13 april meer verankeren in een ruimere regio. Zo werkt de beurs dit jaar nauw samen met de Quadriennale in Düsseldorf.
AP2013

Wie één van de twee beurzen bezoekt, bekomt een goedkoper toegangsticket tot de ander. Bovendien blikt de beurs meer naar de landen van de Benelux.

Zo heeft de Art Cologne met Art Brussels afgeproken dat hun traditioneel in april vallende data elkaar niet meer zullen overlappen. Voor 2015 zijn er gesprekken met kunstmusea in Brussel om een gemeenschappelijk tentoonstellingsprogramma met beide steden te organiseren, zei de 46-jarige Amerikaan.

Gloednieuw is ook de samenwerking van Art Cologne met de Nederlandse kunststichting Mondriaanfonds.