Captain America breekt potten in Amerikaanse bioscopen

De film "Captain America: The winter soldier" heeft het voorbije weekend een omzet gedraaid van 70 miljoen euro in de bioscopen in de VS. Daarmee breekt de film het vorige openingsrecord van "Fast five" in 2011, die goed was voor een omzet van 63 miljoen euro.

De comicverfilming "Captain America: The winter soldier" heeft het voorbije weekend een goede beurt gemaakt aan de kassa in de VS. De film van Anthony en Joe Russo bracht 70 miljoen euro op. Geen enkele film deed ooit beter tijdens een openingsweekend in de VS.

De hoofdrol in "Captain America: The winter soldier" wordt vertolkt door Chris Evans. De film komt meteen op de eerste plaats binnen in de lijst met meest bezochte films in de VS en laat "Noah" en "Divergent" ver achter zich.

Het is al de tweede keer dat Chris Evans in de huid kruipt van de comic-held Captain America. In 2011 vertolkte de acteur de hoofdrol in "Captain America: The first avenger".