Dewinter: “Niet minder, minder, minder maar genoeg, genoeg, genoeg”

Filip Dewinter (Vlaams Belang) ging afgelopen weekend in op de vraag van Bear Grills van Antwaarpe om in gesprek te gaan. Zoals verwacht werd het een geanimeerd gesprek met heel wat oneliners.

Ze hadden het allebei vooraf al aangekondigd, maar zaterdag gingen Grills en Dewinter dan eindelijk met elkaar in gesprek. Grills had vorige week Monica De Coninck in de auto en het ziet ernaar uit dat hij zal proberen met alle politici een gesprek te hebben. Dat het tot heftige discussies zou komen in de auto, was te verwachten: in een eerder filmpje fulmineert Grills over Dewinter als een “voale rotten hond”.

Het gesprek begint dan ook pittig: wanneer Grills vraagt naar waar ze die dag zullen rijden, antwoordt Dewinter: “Laat ons ineens doorrijden naar Marrakech, dan zijn we er alletwee vanaf.” De centrale vraag van het gesprek kwam dan ook onmiddellijk van Grills: “Dat is nu bijna 30 jaar dat gij op mijne kop kakt. Wat hebt gij tegen mij?” Dewinter reageerde zoals gewoonlijk: “Ik heb niets tegen u, want gij zijt geïntegreerd. Maar vol is vol, er zijn al meer dan genoeg vreemdelingen in Europa.”

Dewinter wijst vooral met de vinger naar de islam. Zo zou de islam de integratie van vreemdelingen tegenhouden en de onderdrukking van vrouwen in stand houden. Grills ziet dan weer dat veel moslims gediscrimineerd worden net omdat ze moslim zijn. “Ik geloof niet dat vreemdelingen gediscrimineerd worden. Het is gewoon een kwestie van een verkeerde attitude bij hen”, aldus Dewinter.

Dewinter besluit met een verwijzing naar de hetze rond de uitspraak van Geert Wilders (PVV) enkele weken geleden: “Ik zeg niet minder, minder, minder, maar ik zeg genoeg, genoeg, genoeg.”

lees ook