Haaltert wil dwangsom wandelpaden terugvorderen

De gemeente Haaltert wil ruim 23.000 euro aan dwangsommen terugvorderen van één van haar inwoners. De man was in 2008 naar de rechter gestapt omdat hij vond dat acht wandelpaden in de gemeente niet genoeg werden onderhouden.

De rechter gaf de man toen gelijk en veroordeelde de gemeente Haaltert tot het betalen van een dwangsom van 20 euro per dag dat de wandelpaden niet toegankelijk genoeg waren.

Maar de gemeente Haaltert trok uiteindelijk naar het Hof van Cassatie en kreeg daar gelijk. "Het gevolg van die uitspraak is dat het totale dwangsomarrest vernietigd is", stelt burgemeester Veerle Baeyens. "De gemeente zal dat bedrag dan ook terugvorderen en dat geld investeren in de aanleg van andere trage wegen zoals bijvoorbeeld een nieuw fietspad".