Johnny Thijs lid raad van bestuur Delhaize

Delhaize gaat Johnny Thijs, de voormalige CEO van Bpost, benoemen als lid van de raad van bestuur. Dat heeft de Belgische supermarktgroep bekendgemaakt. Thijs krijgt een zitje als onafhankelijke, en dit voor een termijn van drie jaar. Thijs wordt niet alleen voorgedragen als bestuurder bij Delhaize, maar ook bij het Nederlandse uitzendconcern USG People.

Johnny Thijs maakte eind december bekend dat hij stopt als gedelegeerd bestuurder van het postbedrijf. Hij haalde een gebrek aan vertrouwen en steun aan van de meerderheidsaandeelhouder, de Belgische overheid. De regering besliste dat Thijs nog maximaal 650.000 euro mocht verdienen, tegen de 1,1 miljoen euro die hij ontving.

Vooraleer Thijs in 2002 bij het Belgische postbedrijf aan de slag ging, werkte hij onder meer voor Vanderelst (Rothmans Groep), Masterfoods, Côte d'Or-Jacobs Suchard, Interbrew en Ter Beke. Thijs is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van Spadel.