Leerkracht voor de rechter voor zedenfeiten

Voor de correctionele rechtbank van Brussel is vandaag het proces geopend tegen een gewezen leraar van het Sacré-Coeurcollege van Ganshoren. De man staat terecht voor aanranding van de eerbaarheid en seksueel misbruik van leerlingen.

Voor de tweede keer in minder dan een jaar tijd moet een voormalige leerkracht van het Sacré-Coeurcollege uit Ganshoren zich voor de rechter verantwoorden voor zedenfeiten met minderjarige leerlingen. In november werd een eerste leraar veroordeeld tot vijf jaar cel met uitstel omdat hij met verschillende minderjarige scholieren seks had gehad.

De beklaagde die nu terechtstaat, zou tussen 2003 en 2009 minstens vier meisjes tussen 13 en 16 jaar verschillende keren hebben aangerand of verkracht. De man misbruikte daarvoor zijn gezag als leerkracht en zou ook geweld hebben gebruikt. Een van de slachtoffers was volgens het openbaar ministerie zwakbegaafd. 

Vandaag werd de voormalige leraar ondervraagd en kwamen de burgerlijke partijen – twee slachtoffers en het Sacré-Coeurcollege – aan het woord. Morgen gaat het proces voort, zal het parket vorderen en krijgt de verdediging het woord. Het hele proces gaat door achter gesloten deuren, op vraag van de advocaten van twee slachtoffers die op het proces aanwezig zijn.