Parket onderzoekt ongeval in Ronde van Vlaanderen

Het parket van West-Vlaanderen zoekt uit wie verantwoordelijk is voor de botsing gisteren in de Ronde van Vlaanderen, waarbij Johan Vansummeren tegen een 65-jarige vrouw reed. De vrouw wordt in coma gehouden, haar toestand is 'stabiel, maar nog altijd zorgwekkend'. Vansummeren zelf heeft alleen lichtere verwondingen. Hij is intussen al verhoord.

"Mocht die vrouw daar staan? Heeft die meneer een verkeerd manoeuvre gemaakt?" Dat moet nog allemaal uitgewerkt worden. Op basis van de getuigenissen, op basis van de verklaring van meneer Vansummeren, op basis van het filmpje dat u ongetwijfeld gezien heeft, zullen wij op tijd en stond een standpunt innemen", zegt Tom Janssens van het parket.

"We gaan onder meer na of de plaats van het ongeval voldoende beveiligd was. Omdat het om een aanrijding van een zwakke weggebruikster gaat, volgen er eventueel ook vervolgingen. Het ongeval vond plaats in een wedstrijd. Dat betekent tussen de eerste wedstrijdwagen en de groene vlag. In dat geval worden aangepaste regels gehanteerd", besluit Janssens.

Johan Vansummeren is intussen verhoord over het ongeval. Ook de organisator van de Ronde van Vlaanderen zal nog verhoord worden en ook alle getuigen.