Pas ingehuldigde parket Halle-Vilvoorde belooft goede samenwerking

Aan de Nerviërsstraat in Asse is het gebouw van het nieuwe parket Halle-Vilvoorde officieel ingehuldigd. Dat gebouw, dat tot 2011 onderdak bood aan de federale politie, is sinds vorige week maandag de werkplek van 47 parketmagistraten en -medewerkers. Kersvers procureur Thierry Freyne belooft alvast een vlotte samenwerking met alle betrokkenen.

"Dit gebouw wordt het uithangbord van de nieuwe justitie, die meer aandacht zal hebben voor de bevolking van Halle-Vilvoorde", zegt de procureur. "We zijn volop bezig een strategie en beleid uit te werken om de criminaliteitsfenomenen van deze regio grondig aan te pakken. Daarbij denk ik vooral aan de plaag van woninginbraken en de specifieke fenomenen rond de economische pool die de nationale luchthaven is."

Procureur Freyne vindt het nog te vroeg om veel te onthullen over zijn beleid, maar belooft alvast een vlotte samenwerking met de andere betrokkenen: "We zijn een schakel in een grotere ketting waar ook de lokale en federale politiediensten deel van uitmaken. Ook met de lokale besturen, de Vlaamse overheid en het parket en de rechtbanken van Brussel willen we goed samenwerken."

Een zestigtal personeelsleden van het parket Halle-Vilvoorde die nu nog in Brussel werken, kunnen vanaf september terecht in het oude rusthuis Hingeheem in Asse. Bedoeling is dat er tegen 2017 een gloednieuw gebouw verrijst aan de Nerviërsstraat, waar dan het hele parket zal huizen.