Peaches Geldof onverwacht overleden

Tv-presentatrice Peaches Geldof, de tweede dochter van de Ierse muzikant Bob Geldof en wijlen presentatrice Paula Yates is plots overleden. Dat laat BBC weten op haar website. Het nieuws werd bevestigd door haar vader Bob. Peaches was amper 25. De oorzaak van haar onverwachte dood is momenteel nog onbekend. Ze laat een echtgenoot en twee zoontjes na.

In een eerste reactie is Peaches' vader Bob helemaal van de kaart. "We voelen niks anders dan pijn. Peaches was de wildste, grappigste, slimste, snedigste en ook gewoon de gekste van ons allemaal. Ze was een prachtige dochter. Hoe is het nu mogelijk dat we haar nooit meer zullen zien? Dat is ondraaglijk."

De oorzaak van Peaches' plotse overlijden is momenteel nog onbekend. De politie in Kent zegt dat haar dood "wordt beschouwd als onverwacht en plots". Agenten zouden in de loop van de namiddag zijn gealarmeerd over de zorgwekkende toestand van een vrouw in Kent, een stad ten zuidoosten van Londen. Het overlijden van Peaches werd uiteindelijk vastgesteld door de South East Coast Ambulance Service.

Peaches Honeyblossem Geldof had op haar 25e al een uitgebreide mediacarrière achter de rug. Op haar 15e schreef ze al een column voor Elle Magazine. Later werkte ze als model en presenteerde ze verschillende televisieprogramma's. Vorige week woonde ze nog de modeweek in Londen bij.

Gisteren stuurde Peaches nog een tweet de wereld in met een foto erbij van haar en haar moeder. Peaches verloor haar moeder Paula Yates aan een overdosis toen ze amper 11 jaar oud was. Ze laat nu naast haar vader Bob en haar twee zussen en halfzus zelf ook een gezin na. Ze was getrouwd met muzikant Thomas Cohen, met wie ze twee zoontjes had. In een eerste reactie laat Cohen weten dat hij de herinnering aan Peaches altijd levend zal houden. "Mijn vrouw was erg geliefd, door mezelf en onze zoontjes. We zullen haar voor altijd graag zien."

Bob Geldof laat ook nog weten "dat zijn schoonzoon en kleinzonen voor altijd bij de familie zullen blijven horen. Onze familie werd al zo vaak geraakt, maar is nog nooit gebroken."