Ruim 13.000 wielerfans met openbaar vervoer naar Ronde

De Lijn Oost-Vlaanderen vervoerde zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen meer dan 13.000 mensen, een nieuw record. De provincie Oost-Vlaanderen had speciale pendelbussen ingelegd en daarvoor bijna 30.000 euro vrijgemaakt.

De Lijn vervoerde 40 procent meer toeschouwers ten opzichte van vorig jaar. Het is het derde jaar op rij dat het aantal toeschouwers op de pendelbussen sterk toeneemt.

"Het succes toont aan dat een goed georganiseerd pendelbusnetwerk in functie van de behoefte bij een massa-evenement zoals de Ronde echt zijn toegevoegde waarde heeft zowel naar de reiziger als naar de organisatie toe", zegt Dirk Busschaert, directeur van De Lijn Oost-Vlaanderen.

"Met de bus geraak je gegarandeerd en op tijd op je bestemming langs het parcours. Bovendien is het aanbod dankzij de provincie Oost-Vlaanderen volledig gratis."