Ruim 32 kilo heroïne onderschept tijdens internationale drugsactie

De politie en douane van de Benelux-landen en Frankrijk hebben een gezamenlijke actie tegen drugshandel gehouden. In België werd meer dan 32 kilo heroïne onderschept. 16 mensen zijn aangehouden.
(Archief)

In ons land werden tussen vorige week donderdag en afgelopen zondag zo'n 1.443 mensen gecontroleerd langs autosnelwegen, provinciale wegen, op openbaar vervoer en in drugspanden. In Aarlen werd een bestuurder aangehouden toen bleek dat er 32 kg heroïne in zijn voertuig zat. De waarde ervan wordt geschat op 1 miljoen euro. Naast allerhande drugs kon de politie tijdens de acties ook amfetamines en 9 verboden wapens in beslag nemen. In totaal werden 16 mensen aangehouden. 

De actie was een intensieve samenwerking tussen de politiediensten uit de Benelux en Frankrijk. Sinds 2005 mogen politieagenten in België, Nederland en het Groothertogdom Luxemburg verdachten achtervolgen en controleren over de landsgrenzen heen. Er namen zo'n 382 politie- en douaneambtenaren uit ons land deel aan de controleactie.