Steeds meer teken in ons land

Er worden almaar meer teken geteld in ons land. Teken zijn gevaarlijk omdat ze de ziekte van Lyme kunnen overdragen. Bij metingen werden er vorig jaar 3 keer meer teken geteld dan 5 jaar geleden.
Teken zijn parasieten die zich voeden met het bloed van hun gastheer

Teken zijn kleine spinachtige diertjes die in graslanden leven en zich voeden met bloed van mens en dier. Wanneer je gebeten wordt door een teek, loop je het risico om de ziekte van Lyme te krijgen. Een tekenbeet herken je aan een rode ring op de huid waar de teek heeft gebeten. De ziekte van Lyme is een acute infectieziekte en kan leiden tot problemen met het zenuwstelsel, de gewrichten en het hart.

"In 2008 werden er een 15-tal teken per minuut gevangen, nu bijna 50. We zien dat een 10 tot 15 procent van deze teken besmet zijn met de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt", laat het Instituut voor Tropische Geneeskunde weten.