Vertragingen op spoor na negeren rood sein

Het spoorverkeer op de noord-zuidverbinding in Brussel liep vanochtend ernstige vertragingen op omdat een trein er een rood sein genegeerd had.

Nadat de trein rond 8 uur door het rode licht was gereden, startte automatisch een algemene noodprocedure. Hierdoor waren tijdelijk maar 4 van de 6 sporen bereikbaar. De machinist die door het rood reed, moest ook worden vervangen. Intussen is er ook een bijkomend onderzoek dat duidelijk moet maken hoe het komt dat er door het rood gereden werd.

De geblokkeerde trein reed van 's-Gravenbrakel naar Leuven. De trein stond uiteindelijk ongeveer een uur geblokkeerd. "De trein is in Brussel Zuid aangekomen, waar de mensen konden afstappen", aldus Bart Crols.

Meer informatie kan u vinden op de website van de NMBS.