Werknemers Heinz aanvaarden sociaal plan

De werknemers van sauzenfabrikant Heinz in Turnhout hebben zowat unaniem het sociaal plan aanvaard. De vestiging in Turnhout sluit eind dit jaar waardoor 200 mensen hun baan verliezen.

Vakbonden en directie hadden eind vorige week al een akkoord bereikt over de ontslagpremies. Nu hebben ook de werknemers daarmee ingestemd.

De vakbond wil niet kwijt op welke vertrekpremies de 150 arbeiders en 45 bedienden kunnen rekenen. "Over bedragen gaan we geen commentaar geven", aldus Laura Snyders van de socialistische vakbond ABVV. "Het sociaal plan zit in dezelfde grootorde van de multinationals die de voorbije jaren hun vestiging gesloten hebben in België."

De werknemers gaan opnieuw aan de slag tot aan het moment van ontslag of tot het einde van de productie. Eind augustus verlaat een eerste groep het bedrijf, begin oktober een tweede groep en eind oktober een derde groep.

De laatste productiedag is 7 november, waarna alle werknemers in het productieproces het bedrijf verlaten. Tot het einde van het jaar zal een aantal bedienden en medewerkers van het magazijn nog aan de slag blijven.

De productie in Turnhout verkast naar de Britse stad Telford. In de Kempenstad blijft alleen een commercieel kantoor over.