"Benny Mee" wil kloof tussen burger en politiek dichten

Ruim 50 middenveldorganisaties hebben vandaag de campagne "Benny Mee" gelanceerd. Naar aanleiding van de verkiezingen pleiten ze voor een sterkere democratie. De campagne wil burgers én politici op hun verantwoordelijkheid wijzen.
Acteur Maxime De Winne is het gezicht van de campagne.

De algemene interesse in de politiek is erg laag, klagen de initiatiefnemers aan. De Wakkere Burger en Ryckevelde, twee organisaties die al jaren werken rond burgerschap, zijn daarom gestart met de gezamenlijke campagne "Benny Mee". De figuur van Benny Mee (acteur Maxime De Winne) roept op om zijn pact te tekenen. Hierin beloven politici om duidelijk te zijn over hun plannen, en burgers om zich grondig te informeren voor ze naar de stembus trekken.

De Vlaamse Jeugdraad, 11.11.11, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en meer dan 50 andere middenveldorganisaties ondersteunen de campagne. Intussen tekenden ook al meer dan 100 politici het pact, onder wie Marianne Thyssen (CD&V), Meyrem Almaci (Groen), Ben Weyts (N-VA), Marino Keulen (Open VLD), Kathleen Van Brempt (SP.A) en Bruno Valkeniers (Vlaams Belang).

Naast het pact, dat iedereen online kan ondertekenen, is er een televisiespot, en biedt de website www.bennymee.be gebundelde informatie over de verkiezingen, stemtesten en een soundboard met ludieke uitspraken van politici.

lees ook