"De vogel zat totaal verstrengeld in mijn stuur"

Midden vorige week beleefde Shannon Jergenson uit Golden, Colorado (VS), de schrik van haar leven. Terwijl ze in haar auto reed, zag ze plots een vogel op haar voorruit afvliegen. De klap was zo fel, dat de vogel doorheen de ruit in het stuur klem geraakte. "Ik zag de vogel, en dan volgde een BAM", aldus de vrouw op verschillende Amerikaanse websites de afgelopen dagen.

"De voorruit van de wagen was helemaal verbrijzeld, zodat ik niets meer kon zien. Bovendien moest ik mijn ogen sluiten met al dat rondvliegende glas. Toen ik dan uiteindelijk de auto tot stilstand gebracht had en mijn ogen opende, zag ik de vogel, verstrengeld in mijn stuur." Uiteindelijk bleek het om een gans te gaan. Voor het dier kon geen hulp meer baten.

"Ik realiseerde me pas hoe erg het was, toen ik terug thuis was. Al dat glas in mijn haren. Ik schudde met mijn hoofd en hoorde het glas in de wasbak vallen." Jergenson raakte lichtgewond in het gezicht.

"Van een freaky ongeval gesproken. Compleet zot. Ik moet mezelf nu moed inspreken, vooraleer ik de wagen instap."

lees ook