"Zo schattig dat je er ongemakkelijk van wordt"

Hij is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn: een adembenemend charmante kleine die de harten wint van de kijkers tijdens een talentenjacht. Dit keer is het een driejarige Chinese jongen die niemand onberoerd laat. Zhang Junhao toont dan ook zijn beste dansbewegingen op een playlist, bepaald door de juryleden. Het negen minuten lange filmpje, met Engelse vertaling, ging de afgelopen dagen viraal en klom met gemak (voorlopig) boven de 4 miljoen views.

De titels op internetsites spreken boekdelen: "Deze jongen danst recht naar je hart" (Mashable), "Zie deze driejarige indruk maken tijdens show" (Metro), "Deze jongen is zo lief dat je er bijna ongemakkelijk van wordt" (Business 2 Community) of "Driejarige "totally wowed" Chinees miljoenenpubliek" (Reshareable).

Tijdens Junhao’s optreden krijgen de juryleden de opdracht de jongen te helpen bij zijn muziekkeuze ("Geef een kus aan de oma" (Oeps!)). Iedere keer een nieuw deuntje klinkt, start Junhao met een aangepast dansje. Vooral zijn robot-moves kunnen op veel bijval rekenen.

In het interview na zijn optreden omschrijft hij zijn toekomstdroom als volgt: "Mijn droom is mensen gelukkig te maken, omdat ik gelukkig ben. Ben jij gelukkig?" Niemand die er dan nog aan twijfelt dat hij naar de volgende ronde mag.

Laat u negen minuten lang inpakken door Junhao, zijn dansoptreden begint op 2:20.

lees ook