A12 opnieuw open ter hoogte van Londerzeel

De A12 is ter hoogte van Londerzeel zoals gepland vanmorgen om 5 uur in beide richtingen opnieuw opengesteld voor het verkeer. Dat is vernomen van het Agentschap Wegen en Verkeer. De A12 was sinds vrijdagavond tussen de kruispunten met de Breendonkstraat en Kerkhofstraat in Londerzeel in beide richtingen volledig afgesloten voor werkzaamheden aan bruggen over de spoorweg en de Mechelsestraat.

Tijdens deze werken werd de brug over de Mechelsestraat afgebroken en volledig vervangen door een nieuwe. Voor de brug over de spoorlijn Dendermonde-Mechelen moeten de werken wegens de aanwezige spoorweginfrastructuur gefaseerd worden uitgevoerd.

De oude brug is daarom momenteel vervangen door een tijdelijke. De bouw van de definitieve brug zal pas vanaf eind oktober kunnen worden aangevat. Nadien moet ook de in- en uitvoegzone van en naar de industriezone van Londerzeel nog worden aangelegd.

Daardoor moet het verkeer de komende maanden over twee versmalde rijstroken in de plaats van drie en dat in beide richtingen.