Busverkeer in en rond Tongeren weer normaal

Het busverkeer in en rond Tongeren verloopt sinds 14.30 uur weer normaal. Eerder vandaag was er hinder door een spontane stakingsactie van De Lijn. De reden voor de actie was de beëindiging van een tijdelijk contract van een werknemer.

In een constructief overleg tussen personeel, directie en vakbonden werden enkele afspraken gemaakt, klinkt het bij De Lijn. Zo krijgt het onderhoudscentrum van de stelplaats in Tongeren tijdelijk extra ondersteuning vanuit andere stelplaatsen. Om de wachttijd tot de reeds voorziene levering van nieuwe voertuigen te overbruggen, zullen belbusjes van elders tijdelijk naar Tongeren komen. Bovendien wordt er wekelijks overleg voorzien om de situatie op te volgen en indien nodig maatregelen te nemen.

Deze ochtend weigerden de chauffeurs van De Lijn te vertrekken vanuit de stelplaats. Zij voerden actie tegen de beëindiging van een tijdelijk contract van één van de werknemers. Bovendien zijn ze niet te spreken over de staat waarin het wagenpark zich momenteel bevindt. Er reden dan ook geen bussen op de stadslijnen T1, T2, T3 en amper belbussen. De vakbond heeft de actie erkend als een officiële staking.