Canadees krijgt levenslang voor "webcammoord"

In Canada is een 32-jarige man tot levenslang veroordeeld voor de moord op een Chinese studente in Toronto, nu drie jaar geleden. De zogenoemde "webcammoord" haalde de internationale pers. De Chinese vrouw werd vermoord terwijl ze via een webcam met haar ex-vriend in Peking aan het chatten was.

De toen 23-jarige Chinese studente was net naar Canada verhuisd om er Engels te studeren. Terwijl ze met haar ex-vriend aan het chatten was, drong een man haar appartement binnen en viel hij haar aan.

Haar ex-vriend zag via de webcam hoe de vrouw aangevallen werd en ze zich van hem probeerde los te maken. Daarna hoorde hij de aanvaller hevig ademen en verscheen de man naar verluidt naakt voor de camera van de computer van zijn vriendin. Kort daarop werd haar computer afgesloten.

Een rechtbank heeft nu een 32-jarige man tot levenslang veroordeeld wegens moord. Hij maakt de eerste 25 jaar ook geen kans op voorwaardelijke vrijlating.

De jury kreeg tijdens het proces foto's en video's van de vrouw te zien, waarop ze met haar gezicht naar de grond, halfnaakt naast haar bed lag. Er waren ook verschillende bloedvlekken te zien. Op de buik van het slachtoffer werd sperma van de dader aangetroffen.

De beelden die de ex-vriend van het slachtoffer via de webcam zag, zijn nooit opgenomen. Het ging om een livestream.