Format "Wauters vs. Waes" verkocht aan Franstalige televisiewereld

Wauters vs. Waes, de unieke samenwerking tussen één en VTM, hield de voorbije weken op beide zenders samen meer dan 2 miljoen kijkers aan hun televisie gekluisterd. Deze allereerste zenderoverschrijdende samenwerking bleek een zeer groot succes. Binnenkort gaan andere landen mogelijk op zoek naar twee durvers die de eer van hun zender willen verdedigen. De uitzendrechten van het Zender vs. Zender-format zijn immers voor het Franse taalgebied verkocht aan Shine France.
© VRT / VTM

Sue Green, directeur van The New Flemish Primitives, een distributiebedrijf verantwoordelijk voor de internationale distributie van succesvolle Vlaamse televisieformats, is dolenthousiast. "Ik kijk ernaar uit om samen met Shine te werken aan een Franse versie van het programma. Het is een ongelofelijk format, en Shine is de perfecte partner in Frankrijk om het grote potentieel van het programma op de Franse markt nog te maximaliseren."

Ook aan Franse zijde is er veel enthousiasme om met het format aan de slag te gaan. "We zijn blij dat de overeenkomst nu rond is. We kijken er echt naar uit om mee te werken aan zo'n innovatief, positief en uniek format. Het programma past perfect bij de waarden van Shine France", zo meldt CEO Thierry Lachkar.