Fusiegroep "Vlaams-Brusselse Media" bundelt Nederlandstalige mediakanalen

Vlaams-Brusselse Media, zo heet de bundeling van 5 niet-commerciële media die over de hoofdstad berichten. Het weekblad Brussel Deze Week, de nieuwssite brusselnieuws.be, de regionale zender tvbrussel, de stadsradio FM Brussel en het drietalig uitmagazine Agenda zullen dus fusioneren. Dat heeft de nieuwe Brusselse mediagroep zelf bekendgemaakt.

Voorzitter van de nieuwe Brusselse mediagroep wordt Marc Michils, die zijn sporen verdiende in de reclamesector, maar vorig jaar overstapte naar de non-profit als directeur van de Vlaamse Liga tegen Kanker. Als algemeen directeur van Vlaams-Brusselse Media is ad interim Swa Bettens aangesteld. De organisatie gaat op zoek naar een definitieve algemeen directeur.

De vijf media waren tot nu verdeeld over drie vzw's en waren al jarenlang buren in het Brusselse Flageygebouw (foto). Er was al sprake van samenwerking in het verleden, maar tegen het einde van 2014 komt het dus tot een volledige fusie. Ook de subsidies van de Vlaamse overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie zullen gebundeld worden.

De nieuwe organisatie wil de "crossmediale" samenwerking tussen de media TV, radio, print en online versterken en de interne organisatie stroomlijnen. De komende weken gebeurt dat al voor de verkiezingsberichtgeving. Die culmineert in een livestreamuitzending van de verkiezingsshow op 25 mei.

Meest gelezen