Griekse journalisten houden 24 urenstaking

De Griekse journalisten zijn een 24 urenstaking begonnen uit protest tegen de besparingsmaatregelen en het verlagen van hun inkomen. Het land krijgt zo af te rekenen met een black-out van het nieuws. De staking geldt voor alle media, van radio en televisienieuws over websites tot de kranten. De actie is gestart om 06.00 uur deze ochtend.

De vakbonden van de journalisten protesteren tegen de ontslagen in de sector en de besparingen op de pensioenen en lonen. Bovendien zijn er bij de private nieuwsmedia honderden journalisten die al maanden niet meer betaald worden.

De staking vindt plaats enkele dagen voor een nationale staking bij de werknemers in de privésector en bij de overheid. Woensdag wordt veel hinder verwacht bij de openbare diensten en het openbaar vervoer zoals de treinen en ferries. Apotheken zullen gesloten blijven en de ziekenhuizen zullen op minimumbezetting draaien. Ook nemen de leraars en cipiers deel aan de actie, net als het personeel bij de rechtbanken.