Ontevreden Borgloonse agent verstuurt anonieme brief

Iemand binnen het politiekorps van Borgloon heeft in een anonieme brief aan enkele media zijn of haar ongenoegen geuit over de gang van zaken binnen het korps. Het zint de briefschrijver niet dat geschorste agenten meteen weer aan de slag kunnen. Volgens de voorzitter van het politiecollege gaat het om politieke spelletjes.

Volgens de anonieme briefschrijver wordt het politiekorps op die manier belachelijk gemaakt. Een tiental agenten moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor onregelmatigheden en waren geschorst bij de politie. Vanmiddag wordt tijdens een hoorzitting beslist of hun schorsing al dan niet verlengd wordt.

De Wellense burgemeester Els Robeyns (SP.A) die ook de voorzitter is van het politiecollege in Borgloon vindt het erg dat het zo moet lopen. "Nu al mensen betichten van politieke spelletjes dat vind ik niet kunnen. Ik denk dat we in ons politiecollege steeds het belang van onze zone boven elke politieke voorkeur gesteld hebben. Blijkbaar vindt men het in het korps belangrijker om daar aan politiek te doen. Ik vind dat bijzonder jammer."