Opvolger voor "De zaak Alzheimer" en "Dossier K." in de maak

Na "De zaak Alzheimer" en "Dossier K." komt er een derde en laatste film over het speurdersduo Vincke en Verstuyft. Dat schrijft Het Nieuwsblad. In de film, die mogelijk "Het tweede gelaat" zal heten, zullen opnieuw Werner De Smedt en Koen De Bouw de hoofdrollen voor hun rekening nemen. De film zal ten vroegste eind 2016 in de bioscoop te zien zijn.

Het scenario van de film wordt momenteel geschreven door Carl Joos, de man die ook meeschreef aan de vorige twee films over het speurdersduo. Het Vlaams Audiovisueel Fonds gaf daarvoor 12.500 euro steun.

"Het verhaal zal gebaseerd zijn op "Double-face" van Jef Geeraerts, maar de plot van de film zal behoorlijk afwijken van het boek", zegt Peter Bouckaert van productiehuis Eyeworks dat naast de vorige twee films ook deze film zal maken.

De film wordt ten vroegste in 2016 gedraaid, maar komt mogelijk op het einde van datzelfde jaar al in de zalen. Wie de film zal regisseren, is momenteel nog niet duidelijk.

Zowel "De zaak Alzheimer", uit 2000, als "Dossier K." uit 2009 waren een groot succes in de bioscoop.