Politie houdt klopjacht op agressieve man in Lanklaar

In Lanklaar bij Dilsen-Stokkem is gisteravond een grootscheepse klopjacht gehouden op een agressieve man. De man had in Dilsen-Stokkem een andere man met een knuppel achternagezeten na een ruzie. Toen de politie ter plaatse aankwam, werd duidelijk dat de man geseind was en nog een celstraf van 2 jaar moest uitzitten. Ondanks een grootscheepse klopjacht kon hij toch ontkomen.

De man sloeg na de aankomst van de politie op de vlucht. De agenten zetten de achtervolging in met een speurhond en helikopter. Het centrum van Lanklaar werd afgesloten, maar de man kon toch ontsnappen. Hij zou het kanaal overgezwommen zijn, zegt burgemeester Lydia Peeters (Open VLD).

"We hebben heel wat middelen ingezet en klaarblijkelijk is de persoon dan toch via de Zuidwillemsvaart kunnen ontsnappen. Hij zou in het water gesprongen zijn en dan aan de andere kant eruit gekropen zijn en zo in de richting van Maasmechelen Village gevlucht zijn. " Het is niet duidelijk waar de man zich op dit ogenblik bevindt.