Proces tegen Laurent Louis begonnen

In Brussel is het proces begonnen tegen onafhankelijk Kamerlid Laurent Louis. Hij staat terecht voor heling, laster en eerroof, en voor het bekendmaken van de identiteit van slachtoffers van seksueel misbruik. Louis zelf ontkent dat hij iets misdaan heeft.

Laurent Louis moet zich voor de correctionele rechter verantwoorden omdat hij op zijn website een lijst gepubliceerd heeft met namen van mensen die volgens hem pedofielen zijn. In 2012 verspreidde hij ook stukken uit het dossier-Dutroux, waaronder beelden van de vermoorde meisjes Julie en Mélissa. Daarnaast beschuldigde Louis Le Soir-journalist Marc Metdepenningen ervan pedofiele netwerken te beschermen.

Het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek en liet de parlementaire onschendbaarheid van het Kamerlid opheffen. Laurent Louis vroeg de raadkamer overigens zelf om hem door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Zijn advocaat zal de volledige vrijspraak pleiten.

Twee weken geleden kwam Laurent Louis nog in opspraak omdat hij ook premier Di Rupo (PS) in de Kamer openlijk een pedofiel noemde.