PVDA-klacht tegen Stemtest onontvankelijk

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de klacht van de PVDA tegen "Doe de stemtest" onontvankelijk verklaard. De PVDA vond dat ze onterecht werd uitgesloten van de stemtest. Maar de klacht is onontvankelijk omdat ze niet gericht is tegen een uitgezonden programma op de VRT.

Volgens PVDA-voorzitter Peter Mertens werd door de uitsluiting van de PVDA het artikel 39 van het Vlaams Mediadecreet geschonden. Dat bepaalt onder andere dat "alle informatieve programmaonderdelen in een geest van politieke en ideologische onpartijdigheid worden verzorgd".

Maar de VRM heeft de klacht onontvankelijk verklaard omdat ze niet gericht is tegen een uitgezonden programma. "Om aan de vereiste van de ontvankelijkheid te voldoen, moet de klager de datum van de uitzending van het programma aangeven", argumenteert de VRM. "De klacht van Peter Mertens heeft geen uitgezonden programma als voorwerp."

Ook de kleinere Piratenpartij had een klacht ingediend, maar ook die werd om dezelfde redenen onontvankelijk verklaard.

lees ook