Twitterprofiel krijgt nieuwe opmaak

Twittergebruikers kunnen vanaf vandaag kennismaken met hun veranderde profielpagina. De grootste aanpassing is dat er meer ruimte wordt voorzien voor de profiel- en omslagfoto. Ook wordt het mogelijk om bepaalde tweets vast te maken aan je eigen profielpagina, zodat ze daarop altijd bovenaan verschijnen.

Twitter hoopt dat gebruikers zich na deze aanpassingen nog beter zullen kunnen uitdrukken. Niet enkel foto's krijgen een meer prominente plaats, ook populaire tweets verschijnen in een groter lettertype op de profielpagina. Tweets die een reactie zijn op anderen, zullen worden weggefilterd. Gebruikers kunnen daarnaast zelf kiezen welke favoriete tweets ze willen vastmaken aan hun profiel.

De nieuwe profielpagina zal de komende weken gradueel worden ingevoerd. De wijzigingen zijn enkel zichtbaar wanneer je Twitterprofiel geopend is in een browser, en niet wanneer je de site in de applicatie gebruikt.

Een aantal invloedrijke twitteraars, zoals first lady Michelle Obama, beschikken al over een gloednieuw profiel (foto).