Ulrike Haider trekt haar kandidatuur in

In Oostenrijk heeft Ulrike Haider-Quercia, de dochter van de extreemrechtse politicus Jörg Haider, aangekondigd dat ze toch geen kandidaat zal zijn voor de extreemrechtse BZÖ bij de Europese verkiezingen. De 37-jarige juriste zou de Europese lijst van de Bündnis Zukunft Österreich trekken.
Ulrike Haider bij de begrafenis van haar vader.

"Men laat me niet toe een onafhankelijke kandidatuur in te dienen, vrij van elk vooroordeel", zo zegt ze in een communiqué.

Ulrike Haider heeft er meer bepaald op gewezen dat haar beslissing volgt op de uitsluiting, een beetje eerder op de dag, van het onafhankelijke Europees parlementslid Angelika Werthmann uit de Europese ALDE-alliantie van liberalen en democraten, omdat ze nu kandidaat voor de BZÖ zou zijn voor de Europese verkiezingen. 

Ulrike Haider had in februari aangekondigd dat ze de Europese lijst zou trekken van de BZÖ, de extreemrechtse partij die haar vader in 2005 gesticht had.