Wijnproductie stijgt naar 276,6 miljoen hectoliter

De wereldwijde wijnproductie is tot 276,6 miljoen hectoliter gestegen in 2013. Dat is 21,8 miljoen hectoliter meer dan in 2012. Dat heeft de internationale wijnorganisatie OIV aangekondigd. Italië, Spanje en Frankrijk vertegenwoordigden vorig jaar 47 procent van de mondiale wijnproductie.

Italië is wereldwijd de grootste producent. In 2013 brachten de Italiaanse wijnboeren bijna 45 miljoen hectoliter op de markt. Spanje staat op plaats twee met een productie van 42,7 miljoen hectoliter, Frankrijk volgt met 42 miljoen hectoliter.

De Verenigde Staten waren vorig jaar goed voor 22 miljoen hectoliter wijn. Chili kende een recordjaar met een productie van 12,8 miljoen hectoliter. Andere grote producenten zijn Zuid-Afrika (11 miljoen hectoliter) en Australië (12,5 miljoen hectoliter).

De wereldwijde oppervlakte van de wijngaarden bleef ongeveer stabiel op 7,436 miljoen hectare. Voorts is vorig jaar volgens de reeds beschikbare informatie 238,7 miljoen hectoliter wijn geconsumeerd.