101-centrale Pajottenland werkt nog steeds niet naar behoren

De 101-centrale in het Pajottenland werkt nog steeds niet zoals het moet. Afgelopen weekend kwam een man die in Galmaarden de hulpdiensten opriep, terecht in Wallonië. De man aan de andere kant van de lijn sprak enkel Frans.

De man die de 101-diensten belde, raakte gewond na een ruzie. Door de spraakverwarring duurde het een hele tijd voor hij geholpen kon worden en de politie ter plaatse was.

Burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) van Galmaarden is niet verbaasd over de gang van zaken. "Twee jaar geleden gebeurde net hetzelfde na een dodelijk ongeval in Herne. Die 101-oproep kwam ook in Wallonië terecht. Wat als er binnenkort een grote brand is en hetzelfde gebeurt? Er gaan telkens kostbare minuten verloren."

Deneyer zal nu net als twee jaar geleden een brief sturen naar minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) met de vraag om het probleem op te lossen.