"Belgian shorts" in de kijker op kortfilmfestival Nijmegen

In Nijmegen, in Nederland, gaat vandaag de zesde editie van start van "Go Short - International Short Film Festival". Gedurende vijf dagen staan meer dan 250 kortfilms op het programma. Daarin is er ook plaats voor een rubriek "Belgian shorts".

Binnen het Belgische programma is er ruimte voor recentere kortfilms als "Dood van een schaduw" van Tom Van Avermaet en "Baghdad Messi" van Sahim Omar Kalifa. Daarnaast staan er ook oudere kortfilms op het programma van regisseurs als Michaël R. Roskam, Hans Van Nuffel, Tom Barman en de gebroeders Dardenne.

Er zijn in Nijmegen voorts programma's over eten en voedsel (Food & Film) en over de economische crisis.

Nijmegen verwacht meer dan zeventig filmmakers uit heel Europa en 18.000 bezoekers.