"Chinese economie kan groeien met 7,5 procent"

De Chinese economie kan volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dit jaar met 7,5 procent groeien, volgend jaar met 7,3 procent. Voorwaarde is wel dat de Chinese autoriteiten de economische hervormingen voortzetten.

De autoriteiten in Peking hebben al te verstaan gegeven dat ze vast van plan zijn die hervormingen aan te houden en nog te versnellen. Zo komt er meer ruimte voor privékapitaal, wordt het financieel systeem geliberaliseerd en krijgen buitenlandse investeerders makkelijker toegang tot de Chinese markt.

De prognose van het IMF komt overeen met de doelstelling van "ongeveer 7,5 procent groei" die de Chinese regering voor 2014 heeft vooropgesteld. Vorig jaar groeide het Chinese bbp met 7,7 procent, net als in 2012. Dat was het laagste groeitempo sinds eind jaren 90.