A12 opnieuw vrijgemaakt

De A12 naar Brussel was in Londerzeel een tijd volledig versperd door een ongeval ter hoogte van de werfzone daar. Een vrachtwagen reed er in op een tijdelijke wegversperring. De autoweg werd een tijdlang afgesloten om de signalisatie te herstellen.

Het ongeval gebeurde iets voor 17 uur. Het Vlaams Verkeerscentrum meldde dat er enkele kilometers file stond en dat de hinder enkele uren kon duren. Bestuurders kregen de raad om te rijden via de E19.

De vrachtwagen werd getakeld, maar omdat de signalisatie van de werfzone hersteld moest worden, werd de A12 tussen 23u en 1u afgesloten in de richting van Brussel en tussen 1u en 3u in de richting van Antwerpen. Er werd ook bijkomende signalisatie geplaatst. Intussen is de weg opnieuw vrijgemaakt.

Door het ongeval raakte ook het rechterrijvak van de tijdelijke brug over de spoorlijn Dendermonde-Mechelen beschadigd. Na onderzoek bleek de brug in voldoende goede staat om het verkeer naar Brussel door te laten.