De Wever excuseert zich bij Yasmine Kherbache

Bart De Wever (N-VA) biedt zijn excuses aan aan SP.A-oppositieleidster Yasmine Kherbache. "Wij wisten niet dat Kherbache ziek was", zegt zijn woordvoerder aan De Morgen. "Het was nooit de bedoeling om onder de gordel te slaan."

De Wever had in een interview met Knack onder meer gezegd dat Kherbache "nu al weggedeemsterd is" en dat ze op de laatste gemeenteraden zelfs niet aanwezig was. De SP.A-politica zei in een reactie dat ze afwezig was door ziekte en vond de uitlatingen "laag-bij-de-gronds". Partijvoorzitter Bruno Tobback deed er nog een schep bovenop en noemde De Wever "een aasgier".

De Wever biedt nu zijn excuses aan. "Wij wisten niet dat Kherbache ziek was", zegt zijn woordvoerder aan De Morgen. "Dat is ons nooit gemeld, ook niet op de voorafgaande vergadering met de fracties. De burgemeester wil zich dan ook verontschuldigen. Het was nooit de bedoeling om onder de gordel te slaan."

De Antwerpse burgemeester neemt voor het overige niets terug van zijn scherpe uitspraken over de SP.A en de linkse oppositie in Antwerpen.

lees ook