Krokodil spaart de levens van twee vrijende kikkers

Twee boomkikkers waren in de wildernis van Jakarta druk in de weer om voor nageslacht te zorgen. Natuurfotograaf Fahmi Bhs zag hoe in de verte een krokodil steeds dichter kwam bij de parende amfibieën. Net toen Bhs dacht dat de krokodil zou toeslaan, gebeurde dat vreemd genoeg toch niet.

In plaats van te happen naar de amfibieën, gaat het reptiel weer rustig met zijn gesloten bek op de grond liggen. "Nochtans was hij hongerig", zegt de fotograaf. "Even later ging het schepsel immers als de bliksem achter een kleine kip aan", weet de 39-jarige fotograaf die in totaal vier uur bezig was met het nemen van foto's.

"Iedereen heeft het idee dat een krokodil alles opeet als hij honger heeft. Maar deze foto's creëren de impressie dat dit niet het geval is."

© Fahmi Bhs/Solent News & Photo Agency
© Fahmi Bhs/Solent News & Photo Agency
© Fahmi Bhs/Solent News & Photo Agency

lees ook