Man komt om het leven bij brand in Jette

Bij een woningbrand in de Brusselse gemeente Jette is afgelopen nacht een zestiger om het leven gekomen. De echtgenote van het slachtoffer kon gereanimeerd worden en is overgebracht naar het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek. Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend, maar gaat er nog niet van uit dat de brand is aangestoken.

De brandweer werd omstreeks 1 uur opgeroepen voor een brand in een woning in de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeslaan in Jette. Bij aankomst stelde de brandweer vast dat een duplex op de gelijkvloerse verdieping volledig verwoest was door de vlammen.

De bewoonster, een vrouw van ongeveer dertig jaar, kon ter plaatse gereanimeerd worden. De vrouw is overgebracht naar het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek. Haar partner werd dood aangetroffen in het appartement.

Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend, maar gaat er nog niet van uit dat de brand aangestoken is. "De omstandigheden waarin de brand ontstaan is, zijn nog onduidelijk", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "We openen een onderzoek om daar meer klaarheid over te scheppen.

"Het parket is al ter plaatse afgestapt. Vermoedelijk zal ook een autopsie uitgevoerd worden op het lichaam van de overleden man. De gewonde vrouw verkeert niet in levensgevaar maar kon nog niet verhoord worden."