Na 25 jaar cel onschuldig verklaard voor moord

De 51-jarige Jonathan Fleming is vrijgesproken van moord, nadat hij 25 jaar in de cel heeft doorgebracht. Pas vorig jaar werd zijn dossier herzien. Ooggetuigen en een hotelrekening bewezen volgens de rechter dat hij niet aanwezig kon zijn geweest op de plaats van de misdaad.
AP2014

De moord vond plaats in Brooklyn in 1989. Fleming was op dat moment op vakantie in Disney World in Florida. Hij had vliegtuigtickets, video's en postkaartjes, maar de aanklagers hebben die nooit als geldig bewijs aangezien. Een hoofdgetuige gaf na zijn veroordeling in 1990 toe dat ze gelogen had op het proces, maar toen was het al te laat.

Pas vorig jaar eiste de verdediging een herziening van het dossier. Onderzoekers zijn zo op ooggetuigen gestoten die een andere persoon aanduidden als de moordenaar. Bovendien vonden ze een ticket van de hotelrekening van Fleming waaruit af te leiden was dat hij zich vijf uur voor de moord in Florida bevond. De aanklagers willen geen commentaar geven over de bedenkelijke omstandigheden van het onderzoek in 1989.