Oscarwinnaar maakt tv-serie over de paus

De Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino, de maker van Oscarwinnaar "La grande bellezza", gaat een tv-serie maken over de paus. Dat schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera. De reeks zal "The young pope heten" en wordt geproduceerd door de Britse zender Sky.
2014 AP

"The young pope" wordt Paolo Sorrentino's tv-debuut. De reeks zal gaan over een fictieve paus, de eerste Italiaans-Amerikaanse paus in de geschiedenis.

Sorrentino zal het leven in het Vaticaan tonen, en zal daarbij verder kijken dan de schandalen en geheimzinnige gebeurtenissen. In "La grande bellezza", zijn portret van Rome waarmee hij de Oscar voor beste niet-Engelstalige film won, kwam het Vaticaan ook aan bod.

"De serie moet veel dieper gaan dan de meeste bioscoopfilms", zegt producer Lorenzo Mieli. "Op televisie wordt de laatste tijd meer geëxperimenteerd dan in de film. "The young pope" zal daarbij aansluiten."

Sorrentino werkt voor "The young pope" samen met de Britse zender Sky. In totaal komen er acht afleveringen van 50 minuten. Wie de hoofdrol zal spelen is nog niet bekend, maar het zal gaan om een internationale acteur.