Politiezone Mira koopt vijfde ANPR-camera in regio Kortrijk

De politiezone Mira, de zone rond uitvalsbasis Waregem, heeft beslist een mobiele ANPR-camera te kopen. Daarvoor hebben de politieraad en het politiecollege dinsdagavond het licht op groen gezet. Daarmee zal iedere lokale politie in het voormalige gerechtelijke arrondissement Kortrijk over zo'n mobiele nummerplaatherkenner beschikken.

De zone's Vlas, Midow, Gavers en Riho hebben reeds een ANPR-camera. Met de aankoop van Mira wordt het cameraschild in Zuid-West-Vlaanderen nog hechter aaneengesloten.

Een ANPR neemt een foto van het voertuig en de nummerplaat. In een fractie van een seconde kan die nummerplaat gelinkt worden met een aantal databanken, zodat de politie indien nodig snel en gepast tussenbeide kan komen. Het schild kwam er vooral om de grenscriminaliteit tegen te gaan, maar het kan ook gebruikt worden tegen bestuurders zonder verzekering of geldig rij- of keuringsbewijs.

Goede resultaten in andere politiezones hebben er Mira toe aangezet mee op de kar te springen. Welke wagen het wordt en hoeveel geld er voor wordt uitgetrokken, is nog niet duidelijk. Dat moet nog gegund worden door de politiezone.