Schrijver Gabriel Garcia Marquez heeft ziekenhuis verlaten

De Colombiaanse schrijver en Nobelprijswinnaar voor de literatuur Gabriel Garcia Marquez heeft het ziekenhuis verlaten en is terug thuis in Mexico-stad. De schrijver lag meer dan een week in het ziekenhuis met een zware longontsteking.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis blijft zijn toestand kwetsbaar door zijn leeftijd. "Hij zal nu voort thuis herstellen", zegt Jaqueline Pineda.

De 87-jarige schrijver werd begin vorige week in het ziekenhuis opgenomen. Hij werd er behandeld voor infecties op de longen en de urinewegen. Dit weekend liet zijn familie al weten dat de man zich beter voelt.

De Colombiaanse schrijver van wereldliteratuur als "Honderd jaar eenzaamheid" en "Liefde in tijden van cholera" leeft al decennia in de Mexicaanse hoofdstad.