Toyota roept 26.000 wagens terug in ons land

De Japanse autobouwer Toyota roept in België 26.249 auto's terug. Het gaat vooral om auto's van het model Yaris. Bij 27 modellen van het merk zijn onder meer problemen met de airbagkabels en de stuurkolomondersteuning vastgesteld. Wereldwijd worden meer dan 6 miljoen wagens teruggeroepen.

Bij 27 modellen van Toyota zijn technische mankementen vastgesteld. Het gaat onder meer om de stadswagen Yaris en de terreinwagen RAV4. Bij de Yaris-modellen met bouwjaar tussen 2005 en 2010 is er sprake van gebreken aan de stuurkolom of aan de rails waarop de stoel bevestigd is. Van de 26.000 auto's die bij ons teruggeroepen worden, zijn er iets meer dan 19.000 van het model Yaris.

Toyota benadrukt dat er nog geen enkel ongeluk gebeurd is en dat het dus om een voorzorgsmaatregel gaat. Wereldwijd moeten 6,39 miljoen wagens terug naar de garage.