Twee agenten lichtgewond door aanval op hun auto in Molenbeek

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek zijn gisteravond twee politieagenten gewond geraakt toen hun auto tijdens een patrouille werd aangevallen door een twintigtal jongeren. Toen de agenten vier jongeren die met golfclubs op straat rondliepen, wilden controleren, ging het mis.

"Een patrouille merkte gisteren rond 22 uur een groep jongeren op met golfclubs. De agenten stapten uit om hen te controleren, maar toen een twintigtal jongeren hen omsingelden, keerden ze terug naar de wagen", vertelt Johan Berckmans van de politiezone Brussel West. "Ondertussen verbrijzelde een jongere de achterruit van de wagen, waarna beide agenten lichtgewond zijn geraakt."

Na het incident werd er bijstand gevraagd aan andere Brusselse politiezones en de federale politie om een massapatrouille uit te voeren. Ze hebben een dertigtal identiteitscontroles uitgevoerd maar niemand werd gerechtelijk aangehouden. Het onderzoek loopt nog om eventueel over te gaan tot de aanhouding van vier verdachten.