Twee nieuwe signalen brengen hoop

Er zijn opnieuw twee akoestische signalen opgevangen die mogelijk van de vermiste Boeing 777 komen. Dit is al de derde keer deze week. Het eerste signaal duurde 32 seconden, het tweede ongeveer 7 minuten. De stemming is optimistisch.

“Ik geloof dat we in de juiste zone zoeken, maar we moeten eerst visueel wrakstukken identificeren alvorens we met zekerheid kunnen bevestigen dat dit de laatste rustplaats is van vlucht MH370", zegt Angus Houston, Australische chef van de coördinatiegroep van de zoekactie op een persconferentie.

"Ik ben optimistisch dat we het vliegtuig, of wat ervan overblijft, in een niet zo verre toekomst zullen vinden." Vandaag nemen vijftien vliegtuigen en veertien schepen deel aan de zoekactie.

Eenmaal er meer zekerheid is over de locatie van de signalen, zal het zoekteam een onderzeeër inschakelen om eventuele wrakstukken op de bodem te zoeken. Er is echter wel haast bij, aangezien de batterijen van de zwarte doos elk moment leeg kunnen zijn.

Gisteren was het exact een maand geleden dat de vlucht MH370 met 239 passagiers aan boord van de radar verdween.