Van Rossem trekt eigen lijst niet

Jean-Pierre van Rossem zal bij de verkiezingen op 25 mei geen lijsttrekker zijn voor ROSSEM. Dat heeft de partij vandaag bekendgemaakt. Van Rossem zou zelf hebben verzocht om de Kamerlijst in Antwerpen niet te trekken.

"Jean-Pierre van Rossem is de continue geruchten beu dat hij iedereen laat werken om zelf verkozen te worden. Die ambitie heeft hij in het geheel niet. Hij wil jonge mensen in het parlement en zou liever op de achtergrond blijven", meldt ROSSEM.

"Daarop werd beslist dat hij op de derde plaats de kandidaturen van Nora Azdad en het "Paard van Troje" voor het Vlaamse Parlement een duw in de rug zal geven." Wie het Paard van Troje is, wordt eind deze maand bekendgemaakt.

Wie dan wel de Antwerpse Kamerlijst zal aanvoeren, is nog niet duidelijk. Denktank Daniel Huet schoof twee mogelijke kandidaten naar voren: Bart de Loose, een zelfstandig ondernemer gespecialiseerd in logistiek en Stefan van Baeten, een Antwerpse geluidstechnicus en muziekproducent. Daarover wordt vanavond beslist. Diegene die het niet haalt, zal lijstduwer worden op de Antwerpse lijst voor het Vlaams Parlement.

lees ook