Veiling werken Hugo Claus brengt 15.000 euro op

Een veiling van werken van schrijver en kunstenaar Hugo Claus heeft 15.000 euro opgebracht. Dat meldt veilinghuis Catawiki. Aanleiding voor de veiling was de 85e geboortedag van de in 2008 overleden schrijver.
© VRT

De veiling lokte behalve veel Belgen ook veel Nederlandse bieders. Een kunstwerk uit begin jaren zestig werd voor 3.300 euro afgehamerd. Een gesigneerde proefdruk van een ets uit 1991 haalde 1.100 euro.

Naast kunstwerken werden ook bibliofiele uitgaven aangeboden. Een uitgave van "De dief van liefde" uit 1985 werd voor bijna 900 euro verkocht. Een gesigneerde eerste druk van "Het verdriet van België" werd geveild voor bijna 600 euro.

Een draaiboek van de film "Dorp aan de rivier", waar Claus het scenario voor schreef, haalde een opbrengst van 300 euro.