Werchter Boutique gaat dit jaar niet door

Er komt dit jaar geen editie van Werchter Boutique, het eendagsfestival dat georganiseerd wordt door de organisatie achter Rock Werchter. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens organisator Live Nation komt dat omdat de geplande hoofdact niet op tournee gaat.

"Werchter Boutique neemt een jaartje vakantie", zegt Nele Bigaré van organisator Live Nation in Het Nieuwsblad. "Het festival stelt steeds een grote naam centraal, maar de klepper die we dit jaar op het oog hadden, gaat uiteindelijk niet op tournee." Om welke band het dan zou gaan, wil de organisatie niet kwijt.

Het is niet de eerste keer dat het festival een jaar overslaat. In 2011 werd er ook al een sabbatjaar ingevoerd. De organisatie ontkent dat het voortbestaan van het festival bedreigd is.