Werknemers Aviapartner niet akkoord met flexibiliteit

Op de luchthaven van Oostende gaan de werknemers van bagageafhandelaar Aviapartner niet akkoord met het voorstel om flexibeler te werken. De directie had dat gevraagd, in ruil voor het behoud van jobs.

Door het vertrek van de vrachtmaatschappij ANA Aviation naar de luchthaven van Luik zijn er 60 banen bedreigd bij Aviapartner. Volgens het bedrijf kunnen een aantal functies behouden blijven als het personeel flexibeler gaat werken.

Maar de werknemers willen dat niet, zegt Björn Vandeneynde van de christelijke vakbond. Ze vinden dat ze al flexibel genoeg moeten werken en dat de gevraagde extra flexibiliteit buitensporig is. Bovendien staan er geen garanties tegenover en is het sociaal luik nog niet besproken.

Vrijdag zitten bonden en directie opnieuw samen rond de tafel.